Kiertotalous 2.0
Projektioppimisympäristö yhdistää opiskelijat, tutkimushankkeet ja yritykset
Turun ammattikorkeakoulun Resurssitehokas liiketoiminta -tutkimusryhmä kokoaa kaikille korkeakouluopiskelijoille suunnattua Kiertotalous 2.0 -projektioppimisympäristöä. Se on kokonaan uusi tapa toimia yhdessä ja mukana ovat niin kummiyritykset kuin tutkimushankkeetkin. Pohjatietoa voit hankkia osallistumalla Kiertotalous 2.0:n liittyviin moduuleihin. Voit hakea mukaan projekteihin tai harjoittelijaksi kiinnostaviin hankkeisiimme.
Kiertotalous 2.0:n toiminta perustuu ongelmalähtöiseen projektityöskentelyyn. Projektit liittyvät kiertotalouteen, ympäristöliiketoimintaan, vastuullisuuteen ja sosiaalisiin innovaatioihin. Toimeksiantajina toimivat yritykset ja TKI-hankkeet.
Oppimisympäristön taustalta löytyy uusi kiertotalous 2.0 -malli, joka huomioi luonnollisten ja teknisten kiertojen lisäksi sosiaalisen oikeudenmukaisuuden. Kyseisen ajattelumallin mukaan kiertotalous toimii vasta, kun ekologisten ja taloudellisten näkökulmien rinnalle nostetaan sosiaalinen kestävyys.
Kiertotalous 2.0 toimii opiskelijoista muodostettuna tiiminä, jota ohjaavat tutkimusryhmän asiantuntijat sekä opiskelijatoimitusjohtaja. Opiskelijat rekrytoidaan yleensä tiimiin pidemmäksi aikaa, toisinaan opiskelijat toteuttavat yksittäisiä projekteja. Kukin opiskelija saa oman osaamisensa ja ammatillisen kiinnostuksensa suuntaisia tehtäviä, joita tehdään sekä itsenäisesti että ryhmissä. Opiskelijat myös tapaavat säännöllisesti palavereissa. Kiertotalous 2.0:ssa työskentelee myös kansainvälisiä opiskelijoita.
Kiertotalous 2.0 sijaitsee Sepänkadun toimipisteessä A28-luokassa. Tervetuloa tutustumaan!
Ongelmalähtöinen projekti-oppiminen on avain kiertotalouteen
Miltä oppimisympäristö näyttää, jos se perustuu samoille periaatteille kuin kiertotalous? Missä määrin nykyiset oppimisympäristöt ovat itsessään ”lineaarisia” ja vanhentuneita soveltuakseen tulevaisuuden talouteen? Tässä UAS Journalin artikkelissa kuvataan kiertotalouden oppimisympäristön eri ulottuvuuksia ja toimintamalleja tarkemmin.
Lue artikkeli