Ompelujamit x 100 kutsuu Sinua!

17.01.2017

Mitä?

Museokeskuksen ylläpitämässä Kansalaistilassa Forumissa tarjotaan 28.2.–18.3.2017 henkilökohtaista opastusta vaatteen paikkauksessa, huollossa ja muodistamisessa. Tavoitteena on saavuttaa sata turkulaista ja levittää käytännössä ompelun jokamiestaitoa.

Paikalla on koneet, ohjaajat ja materiaalit, joiden avulla korjausongelmat ratkeavat.

Lisäksi kaupunkilaiset voivat tulla töihin Ompelujameihin bangladeshilaisella tuntipalkalla. Jameissa valmistetaan ainakin tilkkukangasta erilaisten tuotteiden materiaaliksi.

Miksi?

Tapahtumaa koordinoi Lounais-Suomen Jätehuolto Oy, joka paikallisena jätehuoltoyhtiönä haluaa vaikuttaa myös jätteen määrän vähentämiseen. Yhtenä osana tätä nähdään tekstiilien arvostuksen nostaminen ja auttavien tekstiilihuoltotoimenpiteiden opettaminen kansalaisille. LSJH:lla on myös poistotekstiilin keräystä omissa jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla, ja Ompelujamien paikkausmateriaalit onkin kerätty poistotekstiilin joukosta. Yhteistyötä tehdään monien tahojen kanssa, joista Turun AMK on yksi.

Tapahtuma on jatkoa Tekstiili 2.0 -poistotekstiilipilotissa keväällä 2016 järjestetyille Ompelujameille.

Entäs sitten?

Tule järkkääjäksi Ompelujameihin. Homma alkaa heti. Tarjolla koko tapahtuman koordinaatiossa avustamista, jossa suuntautua voi oman kiinnostuksen mukaan mediayhteistyöhön ja markkinoinnin suunnitteluun ja toteutukseen, graafiseen suunnitteluun, tilan sisustukseen, oheistoiminnan ja tempausten järjestämiseen tai muuhun mahtavaan toteutukseen, jota en nyt pysty edes keksimään. Toivottavana taitona on, että olet kykeneväinen toimimaan ohjaajana tapahtuman aikana. Tähän riittää perustaidot kotikoneiden käytöstä ja vaatteen valmistuksesta, mikään guru ei tarvitse olla. Palkkaa maksetaan vain jamien aukipidosta, ja sekin bangladeshilaisittain, mutta verkottumisen mahdollisuudet ovat valtavat.

Ensimmäinen tapaaminen 18.1. klo 11 Kirjakahvilassa, Vanha Suurtori 3, Brinkkalan sisäpiha.

 

Tule sinne tai ota yhteyttä!

Inka Mäkiö

040-5491552

inkaorava@gmail.com