Kun kierrätysmuovi kohtaa 3D-tulostuksen

03.03.2016

Kiinnostaako sinua tai yritystäsi 3D-tulostuksen mahdollisuudet, palveluina tai tuotteina? Onko yritykselläsi ylimääräistä kierrätysmuovia? Ajatuksia siitä, mitä kierrätysmuovista voisi tai kannattaisi tehdä 3D-tulostuksen avulla? Haluaisitko mukaan laajenevaan yhteistyöverkostoon, vaikuttamaan kierrätysmuovien ja 3D-tulostuksen kehittämiseen ja kuulemaan saaduista tuloksista ensimmäisten joukossa?

Kierrätysmuovien 3D-tulostuksen sovelluslaboratorio on Turun ammattikorkeakoulun, Ammattikorkeakoulu Arcadan ja Suomen ympäristökeskuksen (Syke) yhteinen hanke, joka toteutetaan tiiviissä yhteistyössä aihepiirin yritysten kanssa. Projektissa tutkitaan yritysten tarpeista lähtien kierrätysmuovien hyödynnettävyyttä 3D -tulostusmateriaalina ja siihen liittyviä liiketoimintamahdollisuuksia. Hankkeessa valmistetaan ja tutkitaan mm. kierrätysmuoveista valmistettuja 3D-tulostuslankaprototyyppejä yhteistyössä osallistuvien yritysten kanssa. Lisäksi selvitetään jauhemuotoisten kierrätettyjen 3D-tulostinmuovien regenerointia sekä jauhemaisten kierrätysmuovien hyödyntämistä. Samalla kehitetään teollisen muovijätemateriaaliin hyödyntämiseen uusia menetelmiä, teknologioita ja liiketoimintamalleja.

Tervetuloa mukaan yhteistyöhön

3D -tulostamisen ja kiertotalouden odotetaan mullistavan teollisen tuotannon. Kierrätysmateriaalin käyttö 3D‐tulostuksessa on osa laajempaa kiertotalouden teemaa, jonka avulla Suomeen voidaan luoda uutta elinkeinotoimintaa ja vahvistaa olemassa olevien yritysten kansainvälistä kilpailukykyä.

Haluammekin rohkaista kaikkia aiheesta kiinnostuneita ja sen parissa työskenteleviä yrityksiä ja muita toimijoita lähtemään mukaan yhteistyöhön. Yrityksesi voisi hyötyä tästä yhteistyöstä, mikäli:

  • se tuottaa tai aikoo tuottaa 3D-palveluja tai -laitteita,
  • sillä on ylimääräistä kierrätysmuoviraaka-ainetta jalostettavaksi,
  • teillä on ajatuksia/ tarpeita kierrätysmuovin hyödyntämiseksi 3D-tulostuksen kautta (olemassa olevat tai uudet tuotteet, esim. varaosat)
  • teillä on kiinnostusta hyödyntää kierrätysmuovia (jauhetta/lankaa) loppusovelluksissa

 

Jos kiinnostuit lähtemään mukaan, ota yhteyttä:

Jenni Suominen, projektipäällikkö

Turun ammattikorkeakoulu

+358 40 355 0936 tai jenni.suominen@turkuamk.fi

 

Lisätietoja hankkeesta löydät täältä.

 

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *