Kierrätysviikon tuunaustapahtuma yhteistyössä Ekotorin kanssa

13.12.2016

Turun Ammattikorkeakoulu oli tekemässä yhteistyötä Ekotorin perinteisellä kierrätysviikolla, joka järjestettiin 7.–12. marraskuuta. Lauantaina 12.11. kierrätysviikko huipentui Ekotorin Rautakadun myymälässä järjestetyssä kierrätystapahtumassa.

Tapahtuman tarkoituksena oli välittää tietoa eri kierrätysmahdollisuuksista, antaa uusia ideoita kierrättämiseen sekä tehdä uutta myymälää tutuksi kuluttajille. Paikalla oli myös Lounais-Suomen Jätehuolto Oy antamassa kierrätys- ja jätehuoltoneuvontaa. Pihalla asiakkaille jaettiin grillimakkaraa ja sisällä myymälässä kahvia ja donitseja 300 ensimmäiselle. Pikkupurtavat “tekivätkin hyvin kauppansa” kierrätyksestä kiinnostuneiden asiakkaiden keskuudessa.

Myös Turun AMK:n järjestämä tuunauspaja keräsi paljon positiivista huomiota, ja asiakkaiden kanssa käytiin keskustelua niin talojen restauroinnista, pöytien ja tuolien korjauksesta kuin sisustamisestakin sekä kaikesta siltä väliltä.

Opiskelijat esittelivät, miten hiomalla, maalaamalla ja lakkaamalla saa aivan uutta ilmettä huonekaluihin ja koristeesineisiin ja vastasivat parhaansa mukaan asiakkaiden esittämiin kysymyksiin. Esillä oli myös Turun AMK:n opiskelijoiden kierrätysmateriaaleista tehtyjä tuotteita.

Kierrätystapahtuma keräsi paljon kävijöitä, ja oli ilo olla mukana jakamassa tietoa ja ideoita kierrättämiseen!

img_20161112_145106
Tuunattavia pöytiä kierrätystapahtumassa.

Teksti ja kuvat: Heidi Karhu ja Nea Kolehmainen