Banderollituotteet ilahduttivat festarikansaa

13.07.2015

Ruisrock, banderollit, Turun amk

Turun ammattikorkeakoulun kiertotalousosaaminen on saanut konkreettisen muodon kierrätettyjen mainosbanderollien hyötykäytön koordinoinnissa. Opiskelijat ja yritykset innovoivat käyttökelpoisesta materiaalista uusia tuotteita, joista voitiin nauttia Ruisrockin design-kylässä 3.5.7.2015.

– Kiertotalous on AMKn uuden strategian kärjessä, mutta on hyvä ettei se jää vain sanahelinäksi. Nämä banderollit ovat yksi konkreettinen esimerkki siitä miten AMK on mukana luomassa kiertotalouden Varsinais-Suomea tuomalla yritykset ja opiskelijat yhteen, kertoo projektipäällikkö Piia Nurmi Turun ammattikorkeakoulusta.

Uniikkeja designtuotteita Ruisrockissa

 Lähes parikymmentä Turun AMKn opiskelijaa kehitteli materiaalista uusia tuotteita 3.–5.7. järjestettyyn Ruisrock-festivaalin design-kylään, jossa tuotteita myytiin festarikansalle. Iso osa tuotteista oli valmistettu Ruisrockin viimevuotisista banderolleista ja jokainen tuote on uniikki yksilö vaihtuvien printtien ansiosta. Myös muiden organisaatioiden banderolleja on hyödynnetty tuotteissa. Tällä hetkellä materiaalista on valmistettu mm. pyöräkasseja, lippiksiä, koruja, kasseja ja vyölaukkuja – mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Opiskelijoiden lisäksi materiaalia on hyödyntänyt kaupallisesti turkulainen designyritys Punainen Norsu, joka on valmistanut siitä pussukoita, kasseja ja laukkuja. Punainen Norsu myi tuotteita Ruisrockissa yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Yhteistyö laajenee uusiin suuntiin

Turun AMK ja Turun kaupunki aloittivat viime vuonna yhteistyön mainosbanderollien keräämiseksi uusiokäyttöön. Tavoitteena on hyödyntää aiemmin jätteeksi päätyneet mainosbanderollit kierrätystuotteiden raaka-aineena. Tähän mennessä on kerätty mm. Turun kaupungin, Turun kaupunginteatterin, Ruisrockin ja Turun Filharmonisen Orkesterin mainosbanderolleja. Banderollien varastoinnin lisäksi Turun AMK etsii aktiivisesti materialille uusia hyödyntäjiä, joita onkin jo löytynyt ympäri Suomea.

 

Lisätiedot:

Piia Nurmi, Resurssitehokas liiketoiminta tutkimusryhmän vetäjä, Turun ammattikorkeakoulu

piia.nurmi@turkuamk.fi / 040 355 0931

#ruissiturunamk

 

Mukana menossa:

Left Overs

KRÄFTKUUS

Martta Kultanen

Hannikadesign

Punainen Norsu

 

Kuvia tuotteista:

2_1 3 4 5