Mainosbanderollit

Turun ammattikorkeakoulu ja Turun kaupunki aloittivat vuonna 2014 yhteistyön mainosbanderollien keräämiseksi uusiokäyttöön ja nyt mukana on vahvasti myös LSJH. Tavoitteena on hyödyntää aiemmin jätteeksi päätyneet mainosbanderollit kierrätystuotteiden raaka-aineena. Tähän mennessä on kerätty mm. Turun kaupungin, Turun kaupunginteatterin sekä Ruisrockin mainosbanderolleja. Kokonaisuudessaan projektilla on tarkoitus herätellä erilaisia tahoja huomaamaan erilaisten materiaalien mahdollisuudet varsinaisen käyttötarkoituksen ulkopuolelta. Yhteistyö ja innovatiivinen ajattelu ovat tässäkin projektissa avainsanoja, ja näitä taitoja omaksuvat myös projektin parissa toimivat opiskelijat. Hankepartnereina toimivat kaikki halukkaat. Lisätietoja käytännön prosessista ao. linkin takaa.

Lisätietoa: http://www.topinpuisto.fi/hankkeet/mainosbanderollit/

Turun Sanomien artikkeli 7.7.2016

Käsikirja banderollien kierrättäjälle

Puistopuut

Turun seudulla on hyödynnetty Turun kaupungin vanhimmista puistoista kaadettuja puistopuita jo vuodesta 2008 lähtien jatkojalostamalla eli pääosin sahaamalla ja muotoilemalla uuteen käyttötarkoitukseen sopiviksi.  Kaadetuista puista saadaan niin lankkua rakennustarpeisiin kuin pientuotteita ja julkitilakalusteitakin. Vuosittain puistopuita kaadetaan noin 100.

Pääsääntöisesti kaadetut puistopuut sahataan ja kuivataan, jolloin mahdollistetaan puumateriaalin säilyvyys edelleen jalostettavaksi. Ideaalisin tapa käyttää puita on isoina kappaleina muotoiltuina ulkotilan tuotteina, koska ne eivät tarvitse pitkiä kuivatusaikoja.

Tavoitteena on mahdollistaa tämän upean raaka-aineen hyödyntäminen mahdollisimman laajasti. Projektin tarkoituksena on myös myydä puumateriaalia Turun alueen puusepille, muotoilualan opiskelijoille, yrityksille ja oppilaitoksille. Materiaalista kiinnostunut toimija voi ottaa yhteyttä AMK:n yhteyshenkilöön (piia.nurmi@turkuamk.fi).

Turun Sanomien artikkeli 15.4.2015

Puistopuiden kierrättämisestä lisää